HTML

Automotive

Különlegességek, high-tech, lóerők és nyomaték az exkluzív autók világából

Friss topikok

Linkblog

Ferrari F458 Italia

2009.07.28. 13:44 :: Dr. Robin Masters

A patinás olasz istálló hivatalosan is bejelentette, hogy elkészült a legújabb vörös ördög, a Ferrari F458 Italia, amely a még nem túl öreg F430 modellnek lesz az utódja. Az új sportautó formatervét ismételten a híres olasz designerstúdió, a Pininnfarina alkotta meg. Az új Ferrari modell nagyon merész és modern vonalvezetéssel lett megáldva, kissé az Enzo-ra is emlékeztet. Az autó már állóhelyzetben is dinamizmust és erőt sugall, amelyről menetközben az aktív aerodinamikai elemek és 4,5 literes V8 elrendezésű szívó motor gondoskodik, amely 570 lóerős és 540 Nm forgatónyomatékot ad le. Ezt a teljesítményt egy hét sebességi fokozattal ellátott duplakuplungos váltó viszi át a hátsó kerekekhez, amelybe beépítettek egy elektronikus differenciálzárat is. A motor muzsikáját pedig a különleges hármas csonkban végződő kipufogórendszer erősíti fel. Az új sport modell elődjénél gyorsabb, 3,5 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/h sebességre, majd innét tovább egészen 325 km/h-ig.

Az autó lassulásáról karbonból készült féktárgyák gondoskodnak, 100 km/h sebességről elegendő mindösszesen 32,5 m a teljes megálláshoz. A California típushoz hasonlóan ebben az autóban is már alkalmazza a Ferrari a közvetlen befecskendezést, így viszonylag takarékosnak mondható 13,7 literes átlagfogyasztásával a kis ördög. Ezt természetesen annak is köszönhető, hogy az autó alumínium vázszerkezetére főleg karbonszálas és magnézium ötvözetből készült karosszérialelemek kerültek, így a tömege mindösszesen 1,4 tonna. Az autó első fényszórói természetesen LED elemekből épülnek fel, a belső pedig nagyon modern lesz, amelyben a minőségi bőr anyagok fognak dominálni. A kormányba beépítik a már jól ismert elketronikát vezérlő kapcsolót, amellyel akár a teljes menetstabilizáló rendszer is kikapcsolható lesz.

Az új modell a nagyközönség számára az őszi Frankfurti Autószalonon fog bemutatkozni, viszont a következő bő egy hónapban még számtalan információt fognak közölni a gyáriak, a legfontosabbakat maga Michael Schumacher. Az autó vételára várhatóan meghaladja majd az 55 millió Ft-ot.

Szólj hozzá!

Címkék: ferrari v8 ferrari f430 sportautó frankfurti autószalon ferrari f458 italia pinninfarina iaa

A bejegyzés trackback címe:

https://automotive.blog.hu/api/trackback/id/tr81273570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása