HTML

Automotive

Különlegességek, high-tech, lóerők és nyomaték az exkluzív autók világából

Friss topikok

Linkblog

Rolls-Royce Ghost

2009.09.08. 20:05 :: Dr. Robin Masters

A patinás brit luxuautómárka tavaly bemutatott 200EX koncepciója végre szériaéretté vált. A cég pedig visszatérve hagyományaihoz az autónak a szellem nevet adta. A Rolls-Royce Ghost így a Phantom kistestvére. Az új modell gyakorlatilag egy az egyben a 200EX, csupán egy-két részleten változtattak és finomítottak a tervezők. Az autó könnyed vonalvezetése igazán modernné varázsolja a külsőt, de mégis fellelhetőek a márkára jellemző hagyományos stílusjegyek, úgy mint az óriási hűtőmaszk, az ellentétes irányba nyíló ajtók és a klasszikus angol stílusú interiőr. 

Az autó különlegessége, amely tovább emeli a fényét, az a kétszínű fényezés és a lökhárítóba tökéletesen illeszkedő trapézalakú kipufogóvégek. Műszaki szempontból a kis Rolls egyértelműen az élvonalban van. A masszív karosszériát a BMW-től származó, alaposan módosított 6,6 literes V12-es motorja mozgatja, amelyet két turbó lélegeztet. Ez által a teljesítménye is figyelemre méltó; 570 lóerő és 780 Nm forgatónyomaték, amely által 4,9 másodperc alatt gyorsul a Ghost 100 km/h sebességre a ZF által szállított automata váltón keresztül.

Az autóban utazók kényelmét szolgálja többek között a négyzónás automata klíma, 600 W összteljesítményű, 10 csatornás, 16 hangszórós audiorendszer, amelyhez egy 12,5 GB tárhelyű HDD is csatlakozik. A hátsó utasok akár az első ülések támlájába épített 9,2 hüvelyk átmérőjű LCD kijelzőkön is nézhetnek filmet vagy tv-t. Akik pedig természetes fényt szeretnének az utastérben, azok számára rendelhető lesz a speciális panorámatető is. A Ghost jóval olcsóbb, mint a Phantom nevű nagytestvére, ára hozzávetőlegesen 58 millió forint lesz.

Szólj hozzá!

Címkék: v12 autó rolls royce phantom ghost limuzin luxury automotive rolls royce ghost

A bejegyzés trackback címe:

https://automotive.blog.hu/api/trackback/id/tr31369491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása