HTML

Automotive

Különlegességek, high-tech, lóerők és nyomaték az exkluzív autók világából

Friss topikok

Linkblog

Superior 54 Sport Wagon

2009.06.12. 10:43 :: Dr. Robin Masters

A klasszikus autók rajongói számára bizonyára a TOP 10-ben van(nak) a retro Chevrolet Corvette modellek, különösen az '50-es és '60-as évekből. Leginkább a patinás modellcsalád hazájában, az Egyesült Államokban van kultusza az autónak, ahol több klub és autóépítő manufaktúra is foglalkozik a régi vasak felújításával és átépítésével. Közéjük tartozik a Superior Glass Works nevű cég, amely főleg hot-road, drag és egyedi versenyautók építésével szerzett már tapasztalatot. Legújabb munkájuk egy retró kombi, a Superior 54 Sport Wagon, amelye a C5 alkatrészeiből építkezik, és egy '50-es évekből származó Corvette külsőre emlékeztet kombi kivitelben. Az autó megépítésekor a legmodernebb technológiákat használták fel, a karosszériája többek között könnyű, üvegszálas anyagból, teljes egészében kézzel készült.

A régi modellekre emlékeztet a krómozott óriási hűtőrács, a kilincsek, a tető, míg a motor, a fékek és a felfüggesztés a  C5 típusból érkezik. Az egyedi építésű autóból mindösszesen 25 db fog elkészülni, a vevők többek között megszabhatják, hogy milyen teljesítményű legyen az álom sportkombi. A premier június 19. és 21. között megrenedzésre kerülő Back to the '50s elnevezésű rendezvényen lesz Minnesotában. A kis szériának és az egyedi külsőnek természetesen ára van, 175 ezer $, azaz közel 35 millió Ft lesz az ára egy ilyen szuperkombinak.

Szólj hozzá!

Címkék: sport corvette autó kombi 54 c5 superior wagon

A bejegyzés trackback címe:

https://automotive.blog.hu/api/trackback/id/tr261180595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása