HTML

Automotive

Különlegességek, high-tech, lóerők és nyomaték az exkluzív autók világából

Friss topikok

Linkblog

Közeleg a csúcs Bentley

2009.06.14. 13:42 :: Dr. Robin Masters

Az angol autógyártás egyik ékkövének számít a már 1998 óta piacon levő jelenlegi Bentley Arnage csúcsmodell. Az évek során több finomításon átesett luxusautót idén leváltja a nagyobb és sokkal modernebb utódja, amelyet vélhetően ismét az Arnage nevet kapja. A gyári fejlesztőmérnökök jelenleg is dolgoznak az autón, azonban egy sejtelmes fotón megmutatták az autó orrát, amely hű marad a klasszikus formatervezési irányzathoz. Az új modell a jelenleginél akár fél méterrel is hosszabb lehet, hogy felnőjjön az olyan nagy riválisokhoz, mint a Rolls Royce Phantom, vagy a Mercedes-Benz Maybach.

Az autó erőforrása vélhetően a már jól ismert, 6,75 literes V8 elrendezésű motor továbbfejlesztett verziója lesz, amely kap két teljesen újfejlesztésű turbót, így a teljesítménye túllépheti a 600 lóerőt és az 1000 Nm forgatónyomatékot. Ezekkel a jellemzőkkel az autó akár a 300 km/h sebességet is átlépheti, de természetesen az autó tehetős vásárlói nem száguldozásra fogják használni ezt a luxus hintót, hanem sokkal inkább a nyugodt hosszabb utazásokra veszik igénybe a minden földi jóval ellátott limuzint. Újdonságként hathat, hogy az angol gyártó vélhetően elkészíti az autó hibrid hajtásláncú és bioetanollal is üzemeltethető verzióját, amelyek a cég környezettudatos elhivatottságát fogják képviselni. Az új Bentley Arnage az augusztusi Concours d'Elegance rendezvényen fog bemutatkozni az amerikai Pebble Beach-en. Addig is az új nagy Bentley-ről a hivatalos weblapon érhetőek majd el új információk.

Szólj hozzá!

Címkék: video bentley limuzin luxury arnage sedan bentley arnage saloon

A bejegyzés trackback címe:

https://automotive.blog.hu/api/trackback/id/tr611184200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása